Ontwerptraject

Een zakelijk ontwerptraject bestaat doorgaans uit 6 fases. Iedere situatie vraagt echter om een persoonlijke benadering. Het ontwerptraject kan daardoor per project verschillen.

Hoe het traject er exact uit komt te zien is afhankelijk van uw wensen en behoeften, daarom start ieder traject met een kennismakingsgesprek. Na de kennismaking bekijken we samen welke fases relevant voor u zijn.

Particulier advies nodig?

Het particuliere ontwerptraject verschilt van het zakelijke traject. Bij particulier advies zijn persoonlijke voorkeuren en inzicht in uw leefwijze meer van belang. Het conceptueel ontwerpen en methodisch onderzoek is hier niet aan de orde.

Projectinrichting

Een zakelijk ontwerptraject bestaat in potentie uit 6 verschillende fases. Welke fases relevant zijn, verschilt per project. Vandaar dat we te allen tijden starten met een vrijblijvende introductie.

Na de introductie bepalen we samen welke fases wel of niet relevant zijn.

Particulier advies nodig?

Het particuliere ontwerptraject verschilt van het zakelijke traject. Bij particulier advies zijn persoonlijke voorkeuren en inzicht in de leefwijze meer van belang. Het conceptueel ontwerpen en methodisch onderzoek zijn hier niet aan de orde.

FASE 1 - KENNISMAKING & OFFERTE

Vrijblijvend gesprek

Ieder traject start met een kennismakingsgesprek. We bespreken de opdracht, gaan in op uw verwachtingen en doorlopen het programma van eisen. Hoe beter we u en het bedrijf leren kennen, hoe beter het uiteindelijke advies daarbij zal aansluiten. We bekijken samen de mogelijkheden en bepalen hoe het ontwerptraject eruit gaat zien.

De exacte prijs van het ontwerp wordt beïnvloed door uw wensen en behoeften, het oppervlakte van de ruimte en het gekozen traject. Daarom wordt er bij voorkeur op uurbasis gewerkt of wordt er een offerte op maat gemaakt.

 

Geheel vrijblijvend – Vervolg op uurbasis (€ 62,- p/u*)  of volgens offerte.

FASE 0 - KENNISMAKING & OFFERTE

Introductie

Ieder interieuradvies start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek lichten we het ontwerpproces toe en onderzoeken we welke fases aansluiten op uw wensen en behoeften. Op verzoek sturen we vervolgens een offerte toe. Na akkoord starten we met het treffen van de voorbereidingen voor het verdere ontwerpproces.

Geheel vrijblijvend – Vervolg op uurbasis (€ 62,- p/u*)  of volgens offerte.

FASE 2 - ONDERZOEK & ANALYSE

Concept & Vlekkenplan

Zakelijke opdrachten gaan veelal gepaard met een onderzoeksfase. Aspecten zoals de gebruikers, de bedrijfsidentiteit en het gewenste imago worden uitvoerig geanalyseerd. De verkregen informatie wordt met elkaar in verband gesteld en vertaald in een alomvattend concept. Een theoretische basis waaraan verdere ontwerpkeuzes worden getoetst.

Bij grootschalige opdrachten wordt er een vlekkenplan opgesteld alvorens we verder gaan met de volgende fase. Een vlekkenplan is een schematische weergave van hoe verschillende functies en ruimtes zich ten opzichte van elkaar verhouden.

 

Concept & Vlekkenplan vanaf €995,-*

FASE 1 - Concept, vlekkenplan en moodboard

Het fundament

De bedrijfsidentiteit, het beoogde imago en de behoefte van gebruikers vormen het fundament van het advies. Daarom starten we met een verdiepingsgesprek, waarbij alle wensen en benodigdheden worden doorgesproken. We analyseren deze aspecten uitvoerig om ze vervolgens als grondslag te gebruiken voor een alomvattend concept. Het concept vormt de theoretische basis waaraan alle verdere ontwerpkeuzes getoetst kunnen worden.

Het moodboard versterkt deze basis door inzichtelijk te maken aan welke esthetische elementen het ontwerp moet voldoen. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde beelden worden kleuren, materialen en vormen op een eigenzinnige manier samengebracht. Aansluitend stellen we een vlekkenplan op. Dit betreft een plattegrond met een schematische weergave van hoe verschillende functies en ruimtes zich ten opzichte van elkaar verhouden

Concept & Vlekkenplan vanaf €995,-*

FASE 3 - HET SCHETSONTWERP

Indeling- & sfeer advies

In de derde fase wordt onderzocht hoe de indeling van de ruimtes het beste aansluit op zowel de werknemers als de bezoekers. De uitkomsten worden verwerkt in een of enkele plattegrond(en) en eventuele referentiebeelden en/of 3dimensionale schetsen.

Door middel van een moodboard wordt er een sfeerimpressie gegeven. Het is belangrijk dat u zich hierin kunt identificeren. Dat maakt ieder moodboard maatwerk.

Indien nodig wordt het ontwerp bijgesteld. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!

 

Indelingsplan vanaf € 1875,-*. | Moodboard € 250*-.

FASE 2 - Indelingsadvies, 3D lijnschetsen en referentiebeelden

Het schetsontwerp

Met de theoretische en esthetische richtlijnen uit de eerste fase wordt er een optimale ruimte indeling bepaald. Deze indeling wordt uitgewerkt in één of enkele plattegrond(en) en verduidelijkt door middel van referentiebeelden en 3d-lijnschetsen.

Zowel referentiebeelden als 3d-lijnschetsen geven een beeldende impressie van het indelingsadvies. Referentiebeelden tonen vergelijkbare ontwerptoepassingen en 3d-lijnschetsen geven een indruk van het effect van de gemaakte keuzes op de ruimtebeleving zoals volumes, ruimtelijkheid en routing.

Indelingsplan vanaf € 1875,-*. | Moodboard € 250*-.

FASE 4 - VOORLOPIG ONTWERP

3D visualisatie & ontwerpvideo

In de vierde fase wordt het plan verder uitgedacht en ingevuld met meubelen, planten, verlichting en accessoires. Er worden passende kleuren en materialen uitgezocht en (daar waar nodig) worden meubelen op maat ontworpen.

Het ontwerp wordt uitgewerkt in een fotorealistische 3d animatie, waarbij je als het ware door het ontwerp heen kunt lopen. Zo ontstaat er een reëel beeld van het eindresultaat en hoe alle ontwerp keuzes samenkomen. Zelfs de kleinste details, de lichtinval, kunstverlichting en het uitzicht kunnen in de visualisatie worden opgenomen.

 

Ontwerpvideo vanaf € 3.495,-*. | Losse shots vanaf € 95,-* per stuk.

FASE 3 - 3d visualisatie en maatwerk

Het voorlopig ontwerp

In de derde fase werken we het plan verder uit in een 3D-model met meubelen, planten, verlichting en accessoires. We zoeken passende kleuren en materialen uit en ontwerpen (daar waar nodig) meubelen op maat.

Dit leidt tot een fotorealistische 3D-animatie, waardoor een reëel beeld van het eindresultaat ontstaat. Hierdoor wordt zichtbaar hoe ontwerpkeuzes samenkomen.

Ontwerpvideo vanaf € 3.495,-*. | Losse shots vanaf € 95,-* per stuk.

FASE 5 - DEFINITIEF ONTWERP

(Maatwerk) product, kleur & afwerkadvies

In de vierde fase wordt het plan verder uitgedacht en ingevuld met meubelen, planten, verlichting en accessoires. Er worden passende kleuren en materialen uitgezocht.

Een ontwerp op maat heeft vaak voordelen. Zo kan een maatwerk meubel, pantry, deur of trap bijdragen aan een passender en stijlvoller eindresultaat. Het ontwerp wordt uitgewerkt in detail zodat derden het kunnen vervaardigen.

Indien gewenst worden er monsters en offertes opgevraagd.

Is een 3d visualisatie iets teveel van het goede? De verschillende onderdelen kunnen ook als losse elementen worden afgenomen.

 

Productadvies vanaf € 895,-*. | Kleur- & Afwerkadvies vanaf € 745,-*. | Maatwerk vanaf € 595,-*.

FASE 4 - KLEUR EN AFWERKADVIES, MAATWERK DETAILTEKENINGEN, LICHTADVIES EN PRODUCTADVIES

Defintief ontwerp

In de vierde fase concretiseren we het interieuradvies. Deze fase bestaat mogelijk uit een kleur- en afwerkadvies, maatwerk detailtekeningen, lichtadvies en productadvies.

Iedere sub-fase bevat specificaties, die derden de mogelijkheid geven tot actie over te gaan. We vragen monsters en offertes op zodat we het eindresultaat kunnen waarborgen.

Productadvies vanaf € 895,-*. | Kleur- & Afwerkadvies vanaf € 745,-*. | Maatwerk vanaf € 595,-*.

Lichtadvies & installatieplan

In een lichtadvies wordt er gekeken naar de toepassing, de sfeer en het type verlichting. Indien gewenst worden de verlichtingsarmaturen uitgezocht en offertes opgevraagd. Zo bent u er zeker van dat het lichtadvies op de juiste manier wordt toegepast.

Het lichtplan kan worden uitgebreid met een installatietekening, waarop de exacte locatie van lichtpunten, schakelaars en contactdozen wordt aangegeven. Zo voorkomen we miscommunicatie, ongewenst zichtbare bekabeling en het gebruik van kabelgootjes.

 

Lichtadvies vanaf € 1.695,-*. | Installatietekening vanaf € 895,-*.

FASE 5 - BEGELEIDING & OPLEVERING

De puntjes op de ""i""

Door regelmatig op locatie aanwezig te zijn verkleinen we de kans op misverstanden. We nemen de communicatie met alle uitvoerende partijen voor onze rekening en zorgen ervoor dat het ontwerp ook daadwerkelijk zo wordt uitgevoerd als dat we voor ogen hebben.

Tijdens de oplevering lopen we met de uitvoerende partijen langs de gerealiseerde onderdelen. We controleren de details en de kwaliteit van de afwerking. Indien gewenst nemen we de totale styling voor onze rekening, zodat we het project tot in de puntjes kunnen opleveren.

 

Op nacalculatie | € 62,- p/u*.

FASE 6 - (bouw)BEGELEIDING & styling

Begeleiding en oplevering

Wij zijn regelmatig op locatie aanwezig, vragen offertes op, wonen vergaderingen bij en doen de eindcontroles. Als interieurprofessional merken we regelmatig inconsistenties op die uitvoerende specialisten over het hoofd blijken te zien. Zo waarborgen we de kwaliteit van het ontwerp en voorkomen we onnodige faal- en herstelkosten.

Indien gewenst nemen we de totale styling voor onze rekening. Dit stelt ons in staat om de realisatie van het project tot in de puntjes op te leveren.

Op nacalculatie | € 62,- p/u*.

*Genoemde prijzen zijn exclusief btw en gebaseerd op een projectomvang van +/- 150 m2.