Ontwerptraject

Iedere situatie vraagt om een persoonlijke benadering. Het ontwerptraject kan daardoor per project verschillen. Hoe het traject er exact uit komt te zien is afhankelijk van uw wensen en behoeften, daarom starten we doorgaans met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Een standaard traject kan worden opgedeeld in 5 fases. Na de kennismaking bekijken we samen welke fases u graag wil doorlopen.

Zakelijk advies nodig?

Het zakelijke ontwerptraject wijkt af van het traject voor particulieren. Er wordt aandacht besteed aan de identiteit van een bedrijf, het gewenste imago en methodisch onderzoek om tot een alomvattend concept te komen.

Interieuradvies

Interieuradvies vraagt om een persoonlijke benadering.  De omvang verschilt daardoor per project.  Daarom starten we doorgaans met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een volledig interieuradvies bestaat uit 5 fases. Na de kennismaking bekijken we  welke fases voor u relevant zijn.

Zakelijk interieuradvies nodig?

Het zakelijke ontwerptraject wijkt af van het traject voor particulieren. Er wordt aandacht besteed aan de identiteit van een bedrijf, het gewenste imago en methodisch onderzoek om tot een alomvattend concept te komen.

Interieuradvies

Interieuradvies vraagt om een persoonlijke benadering. Hierdoor verschilt de omvang van de werkzaamheden per project. Vandaar dat wij altijd starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een volledig interieuradvies bestaat uit 5 fases. Tijdens de kennismaking bespreken we  welke fases voor u relevant zijn.

Zakelijk interieuradvies nodig?

Het zakelijke ontwerptraject wijkt af van residentiele projecten. We besteden aandacht aan de identiteit van een bedrijf, het gewenste imago en methodisch onderzoek om tot een alomvattend concept te komen.

FASE 0 - KENNISMAKING & OFFERTE

Vrijblijvend gesprek

Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we de mogelijkheden, gaan we in op uw wensen en behoeften en doorlopen we uw leefwijze. Hoe beter ik u en uw gezin leer kennen, hoe beter het uiteindelijke advies daarbij zal aansluiten.

De exacte prijs van het ontwerp wordt beïnvloed door uw wensen en behoeften, het oppervlakte van de ruimte en het gekozen ontwerptraject. Daarom wordt er een offerte op maat gemaakt of wordt er gewerkt op uurbasis.
Geheel vrijblijvend – Vervolg op uurbasis (€ 75,- p/u*) of volgens offerte.

FASE 0 - KENNISMAKING & Traject interieuradvies

Opdracht inventarisatie

Ieder interieuradvies start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek lichten we het ontwerpproces toe en onderzoeken we welke fases relevant zijn. Vervolgens stellen wij op verzoek een offerte op. Na akkoord starten we met het treffen van de voorbereidingen voor het verdere ontwerpproces.

Geheel vrijblijvend – Vervolg op uurbasis (€ 75,- p/u*) of volgens offerte.

FASE 2 - HET SCHETSONTWERP

Indeling- & sfeer advies

In de tweede fase wordt onderzocht hoe de indeling van de ruimtes het beste aansluit op uw wensen en behoeften. De uitkomsten worden verwerkt in een of enkele plattegrond(en) en referentiebeelden of 3dimensionale schetsen.
Door middel van een moodboard wordt een sfeerimpressie gegeven. Het is belangrijk dat u zich hierin kunt identificeren. Dat maakt ieder moodboard maatwerk.
Indien nodig wordt het ontwerp bijgesteld. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent!
Indelingsplan vanaf € 875,-*. | Moodboard € 295,-.

FASE 1 - HET MOODBOARD, INDELINGSADVIES, 3D LIJNSCHETSEN EN REFERENTIEBEELDEN

Het schetsontwerp

In de deze fase onderzoeken we welke indeling van de ruimtes het beste aansluit op uw wensen en behoeften. De uitkomsten verwerken we in één of meerdere plattegrond(en), aangevuld met referentiebeelden, 3-dimensionale schetsen van relevante ontwerpkeuzes en een moodboard.

Indelingsplan vanaf € 875,-*. | Moodboard € 295,-.

FASE 3 - HET VOORLOPIGE ONTWERP

3D visualisatie & ontwerp animatie

In de derde fase wordt het plan verder uitgedacht en ingevuld met meubelen, planten, verlichting en accessoires. Er worden passende kleuren en materialen uitgezocht en, daar waar nodig, worden meubelen op maat ontworpen.
Het ontwerp wordt uitgewerkt in een fotorealistische 3d animatie, waarbij je als het ware door het ontwerp heen kunt lopen. Zo ontstaat er een reëel beeld van het eindresultaat en hoe ontwerp keuzes samenkomen. Zelfs de kleinste details, de lichtinval, kunstverlichting en het uitzicht kunnen in de visualisatie worden opgenomen.
Ontwerpvideo vanaf € 1.995,-*

FASE 2 - 3D ontwerp en maatwerk

Het voorlopig ontwerp

De ontwerpkeuzes uit de eerste fase komen tot leven in een 3D-impressie van het eindresultaat. Dit leveren we op middels een 3D-ontwerpvideo of een ‘3D walk through’.

Deze fase geeft tevens een impressie van eventuele maatwerk elementen. Door specifieke onderdelen op maat te ontwerpen kunnen we het interieuradvies volledig op uw wensen en behoeften afstemmen. Zo omzeilen we aanwezige beperkingen en kunnen we de potentie van de ruimtes maximaal benutten.

Ontwerpvideo vanaf € 1.995,-*

FASE 4 - HET DEFINITIEVE ONTWERP

Maatwerk, product, kleur & afwerkadvies

In de vierde fase wordt de 3d visualisatie verder uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan. Het resultaat is een werkboek, waarin alle details zijn uitgeschreven en aangeduid. Zo weten uitvoerende partijen precies wat er van ze verwacht wordt om het ontwerp te kunnen vervaardigen.
Het werkboek bestaat o.a. uit detailtekeningen en aanzichten van maatwerk meubilair, product-, materiaallijsten en kleurenkaarten. Indien gewenst aangevuld met bemonstering en offertes.
Note: De verschillende onderdelen kunnen ook los worden afgenomen.
Productadvies vanaf € 495,-*. | Kleur- & Afwerkadvies vanaf € 380,-*. | Maatwerk vanaf € 400,-*.

FASE 3 - Kleur en afwerkadvies, maatwerk detailtekeningen, lichtadvies en productadvies

Het definitief ontwerp

Het interieuradvies wordt verder uitgewerkt tot een definitief en concreet ontwerp. Zowel uzelf als derden beschikken hiermee over de benodigde informatie om het 3d-ontwerp te kunnen realiseren. Op deze manier voorkomen we dat er afwijkingen ontstaan tussen een doordacht interieuradvies en het uiteindelijke resultaat.

Het definitief ontwerp bestaat uit één of meerdere van de volgende elementen; een kleur- & afwerkadvies, detailtekeningen van maatwerk elementen, lichtadvies, installatie tekeningen en een productlijst van o.a. meubelen en verlichtingsarmaturen.

Productadvies vanaf € 495,-*. | Kleur- & Afwerkadvies vanaf € 380,-*. | Maatwerk vanaf € 400,-*.

Lichtadvies & installatieplan

Er wordt gekeken naar de toepassing, de sfeer en het type verlichting. In de definitieve ontwerpfase wordt deze aangevuld met een armaturenlijst en installatietekening. Zo bent u er zeker van dat het lichtadvies op de juiste manier wordt toegepast.
Een installatietekening geeft de exacte locatie van lichtpunten, schakelaars en contactdozen aan. Zo voorkomen we miscommunicatie, ongewenst zichtbare bekabeling en het gebruik van kabelgootjes.
Lichtadvies vanaf € 550,-*. | Installatietekening vanaf € 350,-*.

FASE 5 - BEGELEIDING & OPLEVERING

De puntjes op de ""i""

Door regelmatig op locatie aanwezig te verkleinen we de kans op misverstanden. We nemen de communicatie met alle uitvoerende partijen voor onze rekening en zorgen ervoor dat het ontwerp zo wordt uitgevoerd als dat we voor ogen hebben. We controleren op de details en de kwaliteit van de afwerking.
Indien gewenst nemen we de totale styling voor onze rekening, zodat we het project tot in de puntjes kunnen opleveren.
Op nacalculatie | uurtarief € 75,- p/u*.

FASE 4 - Bouwbegeleiding & styling

Begeleiding en oplevering

Wij zijn regelmatig op locatie aanwezig, vragen offertes op, wonen vergaderingen bij en doen de eindcontroles. Als interieurprofessional merken we regelmatig inconsistenties op die uitvoerende specialisten over het hoofd blijken te zien. Zo waarborgen we de kwaliteit van het ontwerp en voorkomen we onnodige faal- en herstelkosten.

Indien gewenst nemen we de totale styling voor onze rekening. Dit stelt ons in staat om de realisatie van het project tot in de puntjes op te leveren.

Op nacalculatie | uurtarief € 75,- p/u*.
*Genoemde prijzen zijn inclusief btw en gebaseerd op een projectomvang van +/- 75 m2.